Ik heb hulp nodig

Laat ons je helpen met je financiële situatie

Het probleem

1
Je krijgt een salaris voor je werk of een uitkering. Soms loop je vast met het omgaan van je geld. Je weet niet goed meer wat je allemaal hebt uitgegeven, wat je nog moet betalen. Je hebt schulden gemaakt. Je hebt het gevoel dat je er zelf niet meer uit komt.

Wie zijn wij?

2
Wij zijn een organisatie die je kunnen helpen met het beheren van jouw geld. Een rechter kan ook vragen of wij jouw geld gaan beheren. Dit heet Bewindvoering.

Wie zijn wij?

3
Wij zijn een organisatie die je kunnen helpen met het beheren van jouw geld. Voordat we deze ondersteuning aan jou kunnen bieden, vragen we je een overeenkomst te tekenen. Hiermee geef je toestemming dat wij jouw geld gaan beheren. Dit is budgetbeheer. Als we Bewindvoering aanvragen, bepaalt de rechter dit, en stuurt dan de overeenkomst. Dit noemen we een beschikking.

Wat doen wij voor jou?

4
Je hebt een contactpersoon van de Stichting die je persoonlijk helpt. Dit noemen we de relatiebeheerder. Voor deze ondersteuning betaal je elke maand een vast bedrag aan ons. Als je dit niet kunt betalen, vragen we aan de gemeente waar je woont of zij dit voor jou willen betalen. Dit noemen we Bijzondere Bijstand
  • Je krijgt zelf de bankafschriften van de bankrekeningen.
  • Wij bekijken en behandelen al jouw post die met geld te maken heeft.
  • Wij bewaren jouw post in de computer in jouw eigen map. ( dossier)
  • Als je meer geld nodig hebt, kun je dit aanvragen bij je relatiebeheerder
  • We regelen de belastingzaken voor jou zoals een aangifte
  • Als je schulden hebt, helpen wij je om schuldhulpverlening aan te vragen

Vraag nu een gesprek aan

Veel gestelde vragen