Ik heb hulp nodig

Laat ons je helpen met je financiële situatie

Het probleem

1
Je krijgt een salaris voor je werk of een uitkering. Soms loop je vast met het omgaan van je geld. Je weet niet goed meer wat je allemaal hebt uitgegeven, wat je nog moet betalen. Je hebt schulden gemaakt. Je hebt het gevoel dat je er zelf niet meer uit komt.

Wie zijn wij?

2
Wij zijn een organisatie die je kunnen helpen met het beheren van jouw geld. Een rechter kan ook vragen of wij jouw geld gaan beheren. Dit heet Bewindvoering.

Wat vragen wij van jou?

3
Wij vragen jou om eerlijk te zijn en samen met ons alles wat met geld te maken heeft met ons door te nemen. Zodoende kunnen wij samen kijken wat belangrijk is om jouw geld zo goed mogelijk te beheren. Het kan zijn dat je het moeilijk vindt sommige dingen te vertellen. Om alles goed te doen is dit wel belangrijk. Wij willen je alleen maar goed helpen.

Wat doen wij voor jou?

4
Je hebt een contactpersoon van de Stichting die je persoonlijk helpt. Dit noemen we de relatiebeheerder. Voor deze ondersteuning betaal je elke maand een vast bedrag aan ons. Als je dit niet kunt betalen, vragen we aan de gemeente waar je woont of zij dit voor jou willen betalen. Dit noemen we Bijzondere Bijstand
  • Je krijgt zelf de bankafschriften van de bankrekeningen.
  • Wij bekijken en behandelen al jouw post die met geld te maken heeft.
  • Wij bewaren jouw post in de computer in jouw eigen map. ( dossier)
  • Als je meer geld nodig hebt, kun je dit aanvragen bij je relatiebeheerder
  • We regelen de belastingzaken voor jou zoals een aangifte
  • Als je schulden hebt, helpen wij je om schuldhulpverlening aan te vragen

Vraag nu een gesprek aan

Veel gestelde vragen